Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovni nagovori za djelatnike PU sisačko-moslavačke

Sisak (IKA)

Prigodom obilježavanja 28. obljetnice pada Vukovara, žrtava Škabrnje i svih poginulih, nestalih i umrlih branitelja, Policijska uprava sisačko-moslavačka je s Policijskom kapelanijom Sv. Kvirina i kapelanom don Ivom Borićem organizirala u svim policijskim postajama duhovne nagovore i molitvu.

Kapelan je u svom nagovoru citirao austrijskog psihologa Viktora Frankla koji je u svojoj knjizi rekao kako je dobar dio svog života proveo u koncentracijskom logoru i gledao smrti u oči, ne samo drugih već i samog sebe, a u glavi mu je bila prisutna misao “ti si sljedeći na redu“. Pokušao si je dati odgovor na pitanje: „Da li smrt oduzima smisao čovjekova života?“ Na kraju je zaključio da kako knjigu ne procjenjujemo po broju stranica, već po bogatstvu sadržaja, tako je i sa životom svakoga čovjeka. Don Ivo je naglasio kako smo mi, službenici očuvanja reda i mira, pozvani da dobrotom, blagošću, razumijevanjem, praštanjem i ljubavlju, ispisujemo stranice našeg teškog i odgovornoga posla.

Nadalje je spomenuo da nam uzor trebaju biti oni koji su dali svoje živote za našu slobodu i domovinu.
Sjećanje na poginule završeno je molitvom u prostorijama Policijske uprave sisačko-moslavačke pored spomen obilježja poginulim braniteljima.