Budi dio naše mreže
Izbornik

Edukacijski seminar za voditeljice sedam kuća zagrebačkog Caritasa

Zagreb (IKA)

Kroz program jednodnevnog edukacijskog seminara, održanog pod nazivom »Osnaživanje osobnih i profesionalnih kapaciteta u cilju pružanja kvalitetnije podrške djeci i mladima«, započeo je Edukacijski ciklus kojim će se voditelji i zaposlenici kuća Caritasa Zagrebačke nadbiskupije obogatiti na profesionalnoj i osobnoj razini.

Cilj seminara je preispitivanje i sagledavanje vlastitih pozicija u radu te spoznaja drugačijih mogućnosti uz buđenje motivacije za pozitivne promjene.

Edukacijski seminar za voditeljice sedam kuća zagrebačkog Caritasa 26. listopada volonterski je održala Suzana Vargović, prof. ped., osnivačica i voditeljica Udruge »Breza« iz Osijeka.

Seminar je održan u Caritasovoj Kući za mlade »Da život imaju!«, na Trešnjevci, a programom su kroz radionice, vježbe i grupni rad bile obuhvaćene sljedeće teme: Osobna riznica; Naše zadaće, profesionalne uloge, ciljevi; Kontekst organizacije / Vrijednosti i odgovornosti; Socijalne usluge u Europskom kontekstu / Caritas – Njemačka; Standardi humanističke podrške; Naši korisnici – izazov kvalitetnije podrške; Što možemo bolje.

»Uvjereni da ćemo radom na sebi, učenjem i promišljanjem, a posljedično izmijenjenom paradigmom pristupa radu i korisnicima doprinijeti poboljšanju usluga. Ovu praksu ulaganja u najvrjedniji potencijal – ljudski resurs – nastavit ćemo sukladno aktualnim epidemiološkim okolnostima i mjerama«, naglasila je voditeljica Sektora usluga socijale skrbi Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Suzana Horvat Kutle.