Budi dio naše mreže
Izbornik

EUROPSKI LAIČKI FORUM ZASJEDA U LJUBLJANI

Ljubljana (IKA )

Današnja Europa nije više katolička, ali je duboko prožeta kršćanskim utjecajem, što se ne smije zaboraviti, istaknuo je ljubljanski nadbiskup i predsjednik Slovenske biskupske konferencije Alojzije Šuštar na euharistiji za sudionike Europskog laičkog foruma koji se održava u Ljubljani, a na kojem sudjeluju i predstavnici iz Hrvatske.

Ljubljana, 14. 7. 1994. (IKA) – Današnja Europa nije više katolička, ali je duboko prožeta kršćanskim utjecajem, što se ne smije zaboraviti, istaknuo je ljubljanski nadbiskup i predsjednik Slovenske biskupske konferencije Alojzije Šuštar na euharistiji za sudionike Europskog laičkog foruma koji se održava u Ljubljani, a na kojem sudjeluju i predstavnici iz Hrvatske. Zasjedanje Europskog foruma nacionalnih laičkih vijeća prvi se put održava u nekoj bivšoj komunističkoj zemlji. Cilj toga foruma jest razmjena iskustava i informacija važnih za poslanje Crkve u svijetu i jačanje pastoralnog djelovanja. Predsjednik Laičkog foruma Paul Brecher iz Njemačke izjavio je na tiskovnoj konferenciji kako je zasjedanje u Sloveniji prilika da se iskaže kršćanska solidarnost u duhu Evanđelja i u svjetlu socijalnog nauka Katoličke Crkve. U današnjoj se Europi osjeća nedostatak solidarnosti u odnosima Istok-Zapad, rekao je Brecher.
Na zasjedanju u Ljubljani sudjeluje više od 80 delegata iz 25 nacionalnih laičkih vijeća, te dvadesetak gostiju iz europskih organizacija te ostalih kršćanskih Crkava.