Budi dio naše mreže
Izbornik

Europski prvak Real Madrid donio pobjedničke pehare pred kip BDM u madridskoj katedrali

Madrid (IKA)

Tradicionalno je da kada Real Madrid osvoji važnu titulu, svoj trofej u znak zahvale donese pred Djevicu od Almudene, zaštitnicu grada Madrida. Ove godine osvojio je i španjolsku la Ligu i europsku Ligu prvaka (Champions League), a oba pehara donijeli su pred kip BDM u katedrali glavnog grada Španjolske, piše InfoCatólica.

Katedrala Almudena, Santa María la Real de La Almudena, bila je prva stanica Real Madrida u posjetima raznim institucijama. Ekipa je zaštitnici Madrida u nedjelju navečer 29. svibnja – nakon pobjede nad Liverpoolom u finalu igranom u Parizu – ponudila četrnaestu titulu Lige prvaka i 35. španjolske la Lige. Tamo ih je primio nadbiskup španjolske prijestolnice Carlos Osoro.

Dok su bili u katedrali, igrači su jedan po jedan išli prema oltaru dok su Marcelo Vieira da Silva Júnior i Karim Mostafa Benzema nosili trofej Lige prvaka koji su ostavili iznad ambona kako bi započeli govore. Isto tako, trofej La Lige nosili su Luka Modrić i Nacho Fernández.

Nadbiskup Madrida kardinal Carlos Osoro posvetio je nekoliko riječi okupljenim igračima i članovima tima: „Real Madrid je kultura susreta, ekipe. Hvala vam od srca što ime Madrida pronosite na sve kontinente“.

Oglasio se i predsjednik kluba Florentino Pérez koji je rekao da je „ova grupa sjajnih sportaša mjerilo za svijet i primjer tisućama dječaka i djevojčica“. Napomenuo je kako je ekipa „dala sve i ‘ostavila dušu’ da ostvari san navijačica i navijača Madrida“. I dodao je: „Europski trofej je kulminacija nezaboravne sezone, u kojoj smo osvojili 35. po redu La Ligu i povratili naklonost navijača na Santiago Bernabéu nakon dvije godine pandemije“.

Ključne riječi:
Djevica od Almudene Real Madrid