Budi dio naše mreže
Izbornik

Francesco Cossiga kod kardinala Kuharića

Zagreb

Boraveći u neslužbenom posjetu Hrvatskoj, senator i bivši predsjednik Republike Italije Francesco Cossiga pohodio je danas nadbiskupa zagrebačkog kardinala Franju Kuharića.

Zagreb, 17.2.1994. (IKA) Boraveći u neslužbenom posjetu Hrvatskoj, senator i bivši predsjednik Republike Italije Francesco Cossiga pohodio je danas nadbiskupa zagrebačkog kardinala Franju Kuharića.
U polusatnom privatnom i srdačnom razgovoru, prema riječima kardinala Kuharića razgovarali su o unutarcrkvenim pitanjima bez političkih tema. Konstatirano je žalosno stanje izazvano ratnim stradanjima i ljudskim patnjama i obostrano zaključeno kako sve valja činiti kako bi se što prije takvo stanje popravilo. U razgovoru su sudjelovali i Salvatore Cillente, dosadašnji veleposlanik Italije u Hrvatskoj, te mons. Želimir Puljić, biskup dubrovački.
Prigodom susreta s dubrovačkim biskupom senator Cossiga prisjetio se događaja u studenom 1991. kada je osobno izdao naredbu da talijanski ratni brod “Sveti Marko” uplovi u dubrovačku luku. Bio je to prvi proboj opsade grada i prva pomoć upućena Dubrovčanima tijekom ratne blokade.
U pratnji mons. Puljića Francesco Cossiga obišao je zagrebačku katedralu i pohodio grob kardinala Alojzija Stepinca.