Budi dio naše mreže
Izbornik

Godišnja skupština Bratovštine svetoga Nikole

Hvar (IKA)

U okviru proslave blagdana svetoga Nikole biskupa, zaštitnika Bratovštine svetoga Nikole iz Župe svetoga Stjepana I., pape i mučenika, u Hvaru, proteklih dana upriličena je godišnja skupština članova te hvarske Bratovštine. Skupština je održana u bratimskoj crkvi Duha Svetoga.

Okupljene bratime i sestrime hvarske bratovštine pozdravio je predsjednik Tonči Novak. Potaknuo je članove na bolji i kvalitetniji duhovni rast.

U radu skupštine sudjelovao je i duhovnik, katedralni župnik Toni Plenković, koji je ujedno i član Bratovštine. Obraćajući se članovima potaknuo ih je na aktivnu pripadnost u životu hvarske Bratovštine. Njihovo članstvo u Bratovštini usporedio je s članstvom navijača klubu. Kao što navijači mogu biti aktivni te to pokazuju u pohađanju svih utakmica, navijači mogu biti i pasivni, i to samo kao članovi kluba. To se isto, kako je rekao, može dogoditi i s članovima bratovštine. Pozvao ih je da po primjeru svetoga Nikole budu spremni dopustiti Bogu da ih vodi.

Na kraju godišnje skupštine blagajnik je podnio izvještaj o tekućoj godini.

Bratovština svetoga Nikole ima i članove koji obnašaju posebne dužnosti, i to na mandatno razdoblje. Uz predsjednika Novaka dopredsjednik je Prošper Zaninović. Tajnik Bratovštine je Zoran  Sansović, geštald Ivo Tudor, a duhovnik katedralni župnik vlč. Plenković. Mandati im traju do 2024. godine kada će biti održana izborna skupština. Bratovšina svetoga Nikole naslijedila je Bratovštinu Svetoga Duha.

Ključne riječi:
Bratovština svetog Nikole