Budi dio naše mreže
Izbornik

Gragoriana proširuje Centar za zaštitu djece

Rim (IKA)

Rektor Papinskoga sveučilišta Gregoriana u Rimu o. Nuno da Silva Goncalves najavio je da Centar za zaštitu djece (CCP) prerasta u novi Institut za antropologiju – interdisciplinarne studije ljudskog dostojanstva i skrb za ranjive osobe (IADC), prenosi Vatican News.

Institut će imati vlastito nastavno osoblje te uz dosadašnje diplomu i licencijat nuditi i doktorat s područja antropologije. Uz visokoškolske ustanove planove je odobrila Kongregacija za katolički odgoj, istaknuo je rektor i najavio službeno otvaranje Instituta 1. rujna, kada ujedno preuzima i sva područja Centra za zaštitu djece.

Centar za zaštitu djece osnovali su godine 2012. Gregoriana, Nadbiskupija München-Freising i Odjel za psihijatriju i psihoterapiju djece i mladih pri Sveučilišnoj klinici u Ulmu. Nakon trogodišnje probne etape do kraja 2014. djelovao je u Münchenu, a početkom 2015. preselio je u Rim, kao dio Instituta za psihologiju na Gregorijani. U međuvremenu je postao poznat kao vodeća ustanova u svijetu koja se bavi prevencijom zlostavljanja. Voditelj CCP-a je njemački isusovac psiholog o. Hans Zollner.