Budi dio naše mreže
Izbornik

HEBRON USKORO OTVOREN ZA HODOČASNIKE

Jeruzalem (IKA )

Jeruzalem, 6. 2. 1997. (IKA) - U grad Hebron nakon desetogodišnje stanke uskoro će se moći ponovno hodočastiti. Ponovno otvaranje grada za hodočasnike plod je mirovnog procesa na Srednjem Istoku koji je u tijeku, a među prvima koji će prirediti hodočašć

Jeruzalem, 6. 2. 1997. (IKA) – U grad Hebron nakon desetogodišnje stanke uskoro će se moći ponovno hodočastiti. Ponovno otvaranje grada za hodočasnike plod je mirovnog procesa na Srednjem Istoku koji je u tijeku, a među prvima koji će prirediti hodočašće u taj grad bit će Rimska udruga za hodočašća i to već oko Uskrsa.
Grad Hebron jedan je od najstarijih gradova na svijetu. Uz taj grad vezani su brojni događaji iz povijesti izraelskog naroda opisani u Bibliji. Prema predaji u njemu su osim Abrahama i njegove žene Sare pokopani patrijarsi Izak i njegova žena Rebeka i Jakov sa ženom Leom. Oko njihovih grobova niknuo je grad gdje je David proglašen kraljem. Hebron je u prvo vrijeme bio i glavni grad židovskoga kraljevstva, dok prijestolnica nije premještena u Jeruzalem. Na grobovima patrijarha Herod Veliki izgradio je hram kojeg su križari u tijeku svojih pohoda pretvorili u crkvu, a muslimani g. 1187. u džamiju. Hebron je stoga sveti grad za pripadnike svih triju religija koje baštine Abrahamovu objavu. Duž puta što vodi od Betlehema do Hebrona nalaze se brojna mjesta o kojima govori Biblija.