Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočašće Caritasa Dubrovačke biskupije u Blato

Blato (IKA)

Caritas Dubrovačke biskupije i ove je godine hodočastio u Blato, 9. srpnja, svojoj zaštitnici bl. Mariji Propetog Isusa Petković.

Ovom zahvalnom hodočašću uz djelatnike Caritasa odazvali su se volonteri biskupijskog i župnih Caritasa, članovi Upravnog vijeća i Vijeća Caritasa, dobročinitelji i simpatizeri koji na razne načine doprinose radu Caritasa.

Već tradicionalno hodočasnici su sudjelovali na jutarnjem misnom slavlju u blatskom svetištu, kojeg je i ove godine predslavio bivši blatski župnik don Josip Barišić, u koncelebraciji sa svećenicima korčulanskog i pelješkog dekanata. Po završetku misnog slavlja nazočni su se zadržali u molitvi pred grobom i relikvijama blaženice, a potom su, uz vodstvo sestra Družbe Kćeri Milosrđa Trećega samostanskog reda sv. Franje obišle prostore samostana u kojima je blaženica boravila. Druženje se nastavilo uz okrjepu tijela i razgovor sa sestrama u dvorani samostana.

Svake godine hodočasnici posjete neko drugo mjesto na otoku Korčuli i na taj način otkrivaju ljepotu korčulanskog kraja. Ove godine na red je došla uvala Gršćica u kojoj se hodočasnicima pridružio i s njima vrijeme proveo don Mihael Čavlek, župnik Čare i Smokvice. Pri povratku hodočasnike je u crkvi sv. Marije Magdalene u Putnikoviću ugostio don Frano Markić.

Čitav hodočasnički dan je bio prožet razmišljanjem i razmatranjem lika i djela blažene Marije Propetog Isusa Petković. Hodočasnici su iskazali zahvalnost Ocu Nebeskom na daru savršenog primjera djelotvorne ljubavi prema bližnjem u potrebi življene na prostoru Dubrovačke biskupije.