Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočašće mladih karmelićana u Nacionalno svetište svetoga Josipa u Karlovcu

Karlovac (IKA)

Mlada braća karmelićani koji se spremaju za doživotne zavjete hodočastila su u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovac u subotu 27. veljače 2021. godine.

Mlade karmelićane predvođene magistrom o. Srećkom Rimcem dočekao je mons. Antun Sente, ml., rektor svetište te ih upoznao s duhovnim i povijesnim znamenitostima Josipova svetišta. Karmelićani su sudjelovali u misnom slavlju i pobožnosti svetom Josipu u Josipovom svetištu.

“Zahvalni svetom Josipu za sve primljene milosti dolazimo u ovo velbeno katoličko, hrvatsko nacionalno svetište svetog Josipa, čuvara božanske obitelji. Naša hrvatska karmelska provincija svetog oca Josipa stavila se pod njegovu zaštitu i patronat. Potaknuti našom svetom Majko Terezijom od Isus koja je rekla da su “svi sveci za nešto, a da je sveti Josip za sve” zazivamo njegov zagovor i zaštitu za našu Provinciju, Hrvatsku i cijeli svijet. Vjerujemo da je ovo hodočašće i obnova naše posvete i pouzdanja u njegov zagovor kako je to često i činila naša obnoviteljica Majka Terezija od Isusa. Zahvalni magistar i odgajanici! HKPSOJ”, zapisala su mlada braća karmelićani koji se još spremaju za doživotne zavjete, u Knjigu hodočasnika hodočasteći u Nacionalno svetište svetog Josip.