Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočasnici iz nadbiskupije Los Angeles i Ljubljanske nadbiskupije u Nacionalnom svetištu sv. Josipa

Karlovac (IKA)

Hodočasnici iz Kalifornije iz nadbiskupije Los Angeles predvođeni karmelićaninom Michaelom Josephom Wu, posjetili su Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu gdje su slavili euharistiju na engleskom jeziku u srijedu 13. rujna.

Otac Michael Joseph Wu rođen je na Tajvanu, a trenutačno vrši svećeničku službu kao upravitelj katoličke crkve sv. Klementa u Santa Monici u Kaliforniji na području nadbiskupije Los Angelesa.

Putujući po Europi američki hodočasnici, najvećim dijelom podrijetlom iz Filipina, posjetili su Poljsku, Prag, Beč, Hrvatsku, Međugorje i Josipovo svetište u Karlovcu.

Istog dana kao zahvalu za primljene milosti i uspješno rješenje nekih župskih problema po zagovoru svetog Josipa u Nacionalno svetište u Karlovca hodočastio je i vlč. Primož Meglič, župnik svete Helene u Dolskom iz Ljubljanske nadbiskupije. Misu zahvalnicu uz koncelebraciju vlč. Branka Jurejevčiča, kapelana svetog Petra iz Črnomelja u biskupiji Novo Mesto slavio je zajedno s mladim animatoricama Lucijom, Urškom i Matejom. Bila je to ujedno prilika za molitvu za uspjeh predstojećeg susreta slovenske mladeži u Stičnu koji će se održati predstojeće subotu.