Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočasnici pješaci krenuli u voćinsko svetište

Stražeman (IKA)

U rano jutro 20. kolovoza pješaci iz Davora, Nove Kapele i drugih dijelova Posavine krenuli su na hodočasnički put u Voćin. Oko podneva su stigli u Požegu, gdje su se odmorili i okrijepili.

U 14 sati okupili su se u crkvi Sv. Lovre, zaštitnika Požeške biskupije, pridružili su im se pješaci iz požeškog kraja, među njima i skupina mladih. Hodočasnike je pozdravio i blagoslovio Želimir Žuljević, rektor crkve Sv. Lovre. U kratkom duhovnom nagovoru potaknuo ih je da na tom hodočašću nađu vremena za produbljenje vlastitog odnosa s Bogom bez kojega bi dugo pješačenje moglo ostati prazno.

Ispraćena zvonjavom zvona crkve Sv. Lovre procesija hodočasnika predvođena Marijanom Pavelićem krenula je prema Stražemanu, kamo je stigla u kasnim popodnevnim satima. Ondje su ih pozdravila zvona župne crkve Sv. Mihaela Arkanđela i dočekali župljani na čelu sa župnikom Robertom Mokrim. Pješaci su se okupili u crkvi Sv. Mihaela Arkanđela gdje su se poklonili izloženom Presvetom Oltarskom Sakramentu i primili Euharistijski blagoslov, kojim je svečano zaključen dan godišnjeg klanjanja u spomenutoj župi. Po završetku pobožnosti hodočasnici su se uputili k obiteljima kod kojih su bili raspoređeni prenoćiti.

Sutradan, 21. kolovoza, u 5 sati ujutro pridružit će im se brojni drugi hodočasnici požeškog kraja te će nastaviti put prema Voćinu. Po dolasku u Voćin u popodnevnim satima, u svečanoj procesiji ući će u svetište te pjesmom i molitvom pozdraviti Gospu Voćinsku. Brojni hodočasnici stići će pješice u Voćin iz daruvarskoga, novljanskog i drugih dijelova Požeške biskupije. Svečano euharistijsko slavlje predvodit će požeški biskup Antun Škvorčević u 18.30 sati na otvorenom svetišnom prostoru.