Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočasnički dan blaženoj majci M. Tereziji Scherer

Đakovo (IKA/TU)

Hodočašće bl. majci M. Tereziji Scherer osoba s invaliditetom slavonskog područja Đakovačke-osječke nadbiskupije, nakon dugog vremena (zbog pandemije korona virusa) održano je u ponedjeljak, 16. svibnja u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Đakovu. 

Okupio se velik broj osoba s teškoćama u razvoju, njihovih roditelja i prijatelja i to iz Đakova, Ivankova, Semeljaca, Kuševca i drugih mjesta.

Euharistijsko slavlje započelo je molitvom pred slikom bl. M. Terezije, nakon čega je slijedila ulazna procesija sa slikom blaženice i znakovima tratinčica, u kojoj su sudjelovali članovi zajednice „Vjera i Svjetlo“ iz Đakova, koja si je odabrala ime „Tratinčice Majke M. Terezije“. Euharistijsko slavlje predvodio je vlč. Robert Erk, vikar u župi Svih svetih i duhovnik zajednice „Vjera i Svjetlo“ u Đakovu. Sviranje i pjevanje animirala je s. Svjetlana Paljušević s novakinjama i kandidaticama uz violinu, flautu i gitaru. U liturgijskim čitanjima i molitvi vjernika, uz čitače, sudjelovale su i osobe s invaliditetom, koje su i na ovaj način vidljivo pokazivale kako je po njima Krist u središtu zbivanja.

Nakon mise članovi zajednica „Vjera i svjetlo“ iz Đakova zapjevali su svoju himnu „Bog te ljubi“ i pozdravili Gospu pjesmom „Zdravo, Kraljice mira“, a pridružili su se i članovi zajednice Vjera i svjetlo iz Ivankova sa svojim pjesmama. U radosnom ozračju sudionici su nastavili slavlje na ljetnoj terasi Centra Amadea uz zakusku, pjesme, radostan ples i druženje.