Budi dio naše mreže
Izbornik

„Iskra Milosrđa“ u Hrvatskoj

Zagreb (IKA)

Redovita međunarodna inicijativa „Iskra Milosrđa“, molitva krunice Božjega milosrđa na ulicama i trgovima gradova svijeta, održat će se u četvrtak 28. rujna u 15 sati. Do 22. rujna prijavljeno je 29 lokacija na području 10 (nad)biskupija u Hrvatskoj, dvije u Bosni i Hercegovini te jedne u Crnoj Gori.

Ovogodišnje sveopće molitvene nakane organizatora inicijative Iskra Milosrđa su: za Svetu Crkvu i Svetog Oca da brane sveti poklad vjere, za svećenstvo i nova zvanja; za upravitelje naroda da svoju službu vrše na zajedničko dobro svih koji su im povjereni; za mir u Ukrajini i cijelom svijetu; za zatvorenike u kaznionicama, osobito one koji su daleko od Boga; za povrat izbjeglica i prognanika na njihova ognjišta i obnovu njihovih domova; za nas same, naše obitelji, naše gradove i zemlju.
Koordinacija štovatelja Božjega milosrđa gornjim molitvenim nakanama pridružuje i svoje: za blagoslovljen jubilarni 10. nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa u Mariji Bistrici (21. listopada 2023., predvodi apostolski nuncij u RH nadbiskup Giorgio Lingua) i za što skoriju kanonizaciju bl. Alojzija Stepinca.

U spomen na beatifikaciju o. Mihaela Sopoćka, duhovnika sv. Faustine Kowalske, inicijativu su prije točno 15 godina, 2008., pokrenuli isusovci u Poljskoj i uživa počasno pokroviteljstvo mons. Grzegorza Ryśa, metropolita Nadbiskupije Łódź, koji će na skorom konzistoriju, 30. rujna biti uvršten u Kardinalski zbor.

Ključne riječi:
Iskra milosrđa