Budi dio naše mreže
Izbornik

Izišao novi broj Vjesnika biskupa Langa

Zagreb (IKA)

Proteklih dana izišao je novi broj Vjesnika biskupa Langa, kojeg uređuju bogoslovi Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Ovo je 141. broj Vjesnika, a ujedno i posljednji pod ovim imenom. Naime, već se duže vrijeme razmišljalo o novom imenu koje bi dalo veću prepoznatljivost bogoslovne zajednice koja uređuje ovaj list. Uredničko vijeće s poglavarima Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa, uz mnogo razmišljanja,  donijelo je odluku da će ovim brojem zaključiti izlaženje Vjesnika biskupa Langa, a od nove akademske godine časopis će nositi ime Bogoslov.

Ovaj korak učinjen je kako bi list bogoslova Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa, kako je glasio podnaslov dosadašnjeg Vjesnika, mogao uistinu biti povezan s Bogoslovijom i bogoslovnim sjemeništem, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Novi broj Vjesnika biskupa Langa progovorio je o temi „Radost kršćanskog služenja“. Bogoslovi su pisali o kršćanskom daru služenja, ali i zadatku mijenjanja svijeta u kojem živimo na bolje. Čovjek u služenju često nailazi na situacije u kojima se mora odreći samoga sebe kako bi slobodno služio drugome, a bogoslovi su to u ovom broju prikazali kroz svoja razmišljanja, tumačenja svetopisamskih tekstova te kroz razne primjere dotaknuli tek mali dio služenja koje je moguće obavljati u svijetu.

Bogoslovi zahvaljuju svima koji podupiru njihov rad i rad bogoslovne zajednice, posebno svima onima koji su kroz godine izlaženja časopisa bili suradnici i spremno se odazivali i pisali za Vjesnik biskupa Langa. Vjesnik biskupa Langa može se nabaviti upitom na mail uredništva: vjesnikbiskupalanga@gmail.com.