Budi dio naše mreže
Izbornik

Izborna skupština Bratovštine sv. Jakova apostola

Samobor (IKA)

U petak 4. prosinca, na blagdan sv. Barbare, održana je izborna godišnja skupština Bratovštine sv. Jakova apostola u bratovštinskim prostorima na Cerini u Samoborskom gorju.

Skupština je organizirana uz poštivanje svih važećih epidemioloških mjera a budući da je Bratovština brojem članova najmanja sekcija udruge Ekosspiritus nije bilo teško zadovoljiti trenutačne važeće propise o mogućem broju prisutnih osoba.

U Veliko vijeće Bratovštine izabrani su dosadašnji članovi a za predsjednika Bratovštine sv. Jakova apostola potvrđen je za sijedećih pet godina rada Ante Blažević iz Celina, Župe Krista Kralja u Domaslovcu, a na upražnjeno mjesto dopredsjednika Bratovštine izabrana je dopredsjednica Zorana Mlikota.

Članovi Bratovštine razgovarali su o dva velika projekta : gradnji ermitorija- pustinjačkih nastambi na Cerini i mreži Camino puteva kroz Hrvatsku. Za hodanje Camino rute u 2021. godine u trajanju od sedam dana izabrana je Podravina a uključivati će trasu od Ferdinandovca preko Đurđevca i Koprivnice do Ludbrega.

Prigodom malog slavlja pete obljetnice rada Bratovštine sv. Jakova apostola kompletirana su liturgijska odijela bratstva. Dosadašnjim albama pridružene su pelerine koje na sebi imaju štikani križ sv. Jakova. Pelerine je sašila vrsna krojačica Lidija Momić, tajnica Društva sv. Izidora Seljaka.