Budi dio naše mreže
Izbornik

Izborna skupština HRD BiOS-a

Zagreb (IKA)

Redovna godišnja skupština Hrvatskoga društva bračnih i obiteljskih savjetovatelja (HRD BIOS), koja je istovremeno bila i izborna budući da je prošlo pet godina od osnutka HRD BiOS-a, održana je u četvrtak 11. travnja u virtualnom okruženju, izvijestila je Udruga.

Nakon pozdravnog govora dosadašnjeg predsjednika HRD BiOS-a doc. dr. sc. Josipa Bošnjakovića uslijedio je pregled aktivnosti posljednjih pet godina koje je predstavio Tomislav Vurušić. Podsjetio je na aktivnosti u kojima je HRD BiOS sudjelovao, od pomoći stradalima u potresu na području Sisačke biskupije pa do uspostave specijalističkog studija propedeutike psihoterapije i teoterapije na KBF-u u Đakovu. Bila je vidljiva širina aktivnosti koje su bile usmjerene na osobe u potrebi, pogotovo kada je u pitanju mentalno zdravlje zajednice u kojoj djeluju mnogi članovi.

Uslijedilo je glasovanje za tijela HRD BiOS-a te su u tijela Društva izabrani: u Upravni odbor: Anita Dučkić Sertić, članica, Zagrebačka nadbiskupija; Martina Šimunić, članica, Zadarska nadbiskupija; Tomislav Vurušić, tajnik, Porečka i Pulska biskupija; Vedrana Blašković, potpredsjednica, Riječka nadbiskupija; Josip Bošnjaković, predsjednik, Đakovačko-osječka nadbiskupija. U Nadzorni odbor izabrani su: Branko Pagadur, Varaždinska biskupija; Štefanija Prosenjak Žumbar, Porečka i Pulska biskupija; Ivana Stvorić, Đakovačko-osječka nadbiskupija.

Na skupštini je sudjelovalo više od polovice redovitih članova udruge kao i članovi podupiratelji udruge.

Hrvatsko društvo bračnih i obiteljskih savjetovatelja udruga je koja okuplja savjetovatelje te druge fizičke i pravne osobe radi unapređivanja, podrške i promicanja kvalitete osobnog, bračnog i obiteljskog života te pomoći u roditeljstvu koja uključuje stručni, znanstveni i obrazovni rad na području psihološkog savjetovanja te psihoterapije, a sve u duhu nauka i pastoralne brige Katoličke Crkve. Na crkvenom području Društvo je nacionalno, mješovito, privatno vjerničko društvo, s pravnom osobnošću, koje se ravna prema odredbama Zakonika kanonskoga prava i Statuta. Društvo djeluje na području Hrvatske biskupske konferencije. Na građanskom području Društvo ima pravnu osobnost. Društvo je nedobitna (neprofitna) pravna osoba, koja svoju imovinu koristi isključivo za obavljanje svoje djelatnosti, ravna se prema Zakonu o udrugama, ostalim važećim zakonima Republike Hrvatske i odredbama kanonskog prava. Društvo djeluje na području Republike Hrvatske. Zaštitnik Društva je Sveta Obitelj. Geslo Društva je „Podrži me po svojoj riječi i živjeti ću“ (PS 119), a Dan Društva je blagdan Svete Obitelji.

 

Ključne riječi:
HRD BiOS