Budi dio naše mreže
Izbornik

Izišao rujanski „MAK“

Zagreb (IKA)

Na početku školske, vjeronaučne i katehetske godine „Mali koncil – MAK“ pedeset i šesti rujan zaredom, svojim je rujanskim brojem započeo i „makovsku“ godinu, u kojoj želi kao i dosad biti pratitelj i prijatelj djece na njihovu putu vjerskog odrastanja.

U tom duhu, na uobičajeno sadržajem bogatim stranicama, dječji mjesečni list poziva svoje osnovnoškolske čitatelje da u redovnim rubrikama kao što su „Papini poticaji“ ili „Za Isusovim stolom“ spoznaju da je prava vjera uvijek praćena djelima dobrote. U novim rubrikama, „Molitvene geste“ i „Ministrantski kutak“, rujanski broj vjeroučenike upoznaje kako, zašto i kada držimo sklopljene ruke, te ih upućuje u značenje „nerazumljivih“ naziva za poznate predmete koje susreću na misnom slavlju, ne samo kao ministranti, čitači ili pjevači.

Rujanski „Mak“ zainteresirane „odvodi“ sve do Nigerije i Salomonskih otoka, odakle se javljaju hrvatske redovnice misionarke, pridružujući se tako „Malom mozaiku dobrote“ koji dječji vjerski list uporno gradi već godinama. Vidljivo je to zajedničko sustvaranje i u dječjim doprinosima listu: likovnim i literarnim radovima, izvještajima o tome što su ljetos radili u svojim župnim i drugim skupinama, te posebice u podijeljenim svjedočanstvima radosti zbog primljene prve pričesti.

Na stranicama časopisa s pričama, zanimljivostima, s „Martinim dnevnikom“, „Blaževom poštom“ te osobito sa šalama, glavolomkama i pitalicama, „makovci“ će i dalje zadržati ljetnu razigranost, a uz „psihotest“ pod pod nazivom „Gladni znanja“ te uz osobit „Vjerotest“ pod nazivom „Počinje odbrojavanje“, čitatelji Maka provjerit će svoju pripravnost i raspoloženje za izazove nove nastavne i vjeronaučne godine. Tim više znatiželju pobuđuje najava s trećih korica rujanskoga broja, da će od idućega listopadskog pa sve do svibanjskog broja, „Mak“ s njima doslovce sjesti u vjeronaučne klupe te će zajednički postati „vjeroistražitelji“! Pa na dodatnih osam stranica na nov, zabavan i poučan način dolaziti do novih otkrića i spoznaja o vjeri, Bogu, ljudima, prirodi… Kao uvod u tu ovogodišnju novost, kartonski umetak u rujanskom broju, pod nazivom „I u školi i u crkvi“, čitatelje poziva da samostalno i stvaralački oblikuju rad za koji mogu osvojiti „Makovu“ majicu.

 

Ključne riječi:
novi MAK