Budi dio naše mreže
Izbornik

Izlet članova dječjeg zbora i ministranata Župe Gospe Sinjske

Sinj/Šibenik (IKA)

Članovi dječjeg zbora i ministranti Župe Gospe Sinjske išli su u subotu, 3. lipnja na godišnji izlet u Šibenik i zabavni park „Dalmaland“ u Biogradu.

Okupljanje je bilo na alkarskom trkalištu gdje su se ministranti i pjevači, pod vodstvom fra Marinka Vukmana, gvardijana Svetišta Gospe Sinjske i s. Jelene Mijić, voditeljice zbora ukrcali u autobuse te uputili put Krešimirovog grada Šibenika.

Po dolasku u Šibenik djeca su posjetila najveću znamenitost grada – katedralu sv. Jakova. Pod stručnim vodstvom osoblja katedrale upoznali su povijesnu i liturgijsku važnost katedrale kao građevine, ali i kao kulturnog i duhovnog središta ovog dijela Dalmacije. Uslijedio je pozdrav Gospi uz pjesmu „Kao Marija“.

Nakon posjeta katedrali posjetili su i župu Gospe van Grada, jednu od dvije župe centru grada Šibenika koje poslužuju franjevci Provincije Presvetog Otkupitelja. Na ulazu u crkvu djecu su dočekali fra Ante Udovičić, župnik i fra Ignacije Sladoja, župni vikar. Nakon kratkog izlaganja povijesti same župe i crkve djeca su imala priliku vidjeti kornjače koje se nalaze u poznatom župnom vrtu, a uslijedila je i prigodna zajednička fotografija te nastavak puta k Biogradu.

Dolaskom u zabavni park „Dalmaland“, tematsko-zabavan park za djecu i odrasle koji pruža obilje zabave s preko 26 atrakcija djeca su imala priliku slobodno iskoristiti popodnevno vrijeme. Park je kombinacija adrenalinskih vožnji i tematizirane obiteljske zabave.