Budi dio naše mreže
Izbornik

JAVILI SE OTMIEARI SEDAM FRANCUSKIH TRAPISTA?

Pariz (IKA )

Pariz, 27. 4. 1996. (IKA) - Francuska još nije u stanju potvrditi autentienost priopaenja naoružane skupine alžirskih integralista (GIA) prema kojemu je sedam francuskih trapista oteto u znak osvete zbog uhiaenja pripadnika te skupine u Francuskoj, prio

Pariz, 27. 4. 1996. (IKA) – Francuska još nije u stanju potvrditi autentienost priopaenja naoružane skupine alžirskih integralista (GIA) prema kojemu je sedam francuskih trapista oteto u znak osvete zbog uhiaenja pripadnika te skupine u Francuskoj, priopaio je glasnogovornik francuskog ministarstva vanjskih poslova. Kairski arapski dnevnik “Al-Hayat” objavio je priopaenje u kojem je GIA potvrdila otmicu redovnika i predlaže njihovu zamjenu za svoje pripadnike koji se nalaze u zatvoru u Francuskoj. Prema tom priopaenju redovnici su dobrog zdravstvenog stanja, ali ae biti ubijeni ako Francuska ne oslobodi uhiaene integraliste.
Sedam trapista je oteto 27. ožujka, a potom odvedeno izvan samostana Naše Gospe od Atlasa, u alžirsko podrueje Medea, jednu od utvrda GIA-e. Premda do sada nema službene potvrde o toj otmici, “Al-Hayat” piše da je “vea sredinom travnja uspostavljen kontakt s otmiearima” i da su u tome “sudjelovali talijanski i francuski katolici”.