Budi dio naše mreže
Izbornik

KAMEN TEMELJAC ZA KAPELICU NA MJESTU POKOLJA U VUKOVLJU

Daruvar (IKA )

Daruvar, 12. 6. 1995. (IKA) - Zagreba~ki nadbiskup kardinal Franjo Kuhariđ predvodio je u nedjelju, 11. lipnja, misno slavlje u župi Daruvar, a u povodu blagdana Presvetoga Trojstva - začtitnika župe, te od pročle godine i Dana grada Daruvara. U propovi

Daruvar, 12. 6. 1995. (IKA) – Zagreba~ki nadbiskup kardinal Franjo Kuhariđ predvodio je u nedjelju, 11. lipnja, misno slavlje u župi Daruvar, a u povodu blagdana Presvetoga Trojstva – začtitnika župe, te od pročle godine i Dana grada Daruvara. U propovijedi kardinal je, govoređi o ljubavi koja je nazo~na u Presvetom Trojstvu, pozvao sve vjernike na otvorenost prema tome daru u cilju duhovne obnove pred nadolazeđe tređe tisuđljeđe.
Zagreba~ki je nadbiskup uz sudjelovanje mjesnog župnika Zvonimira Marjanoviđa, kapelana Vinka Piliđa i okolnih župnika, na kraju misnog slavlja blagoslovio kamen temeljac za novu kapelicu sv. Josipa, koja đe biti podignuta na mjestu pročlogodičnjeg ~etni~kog pokolja pet civila u mjestu Vukovlje. To đe biti druga kapelica koja je izgrašena, u vrijeme domovinskog rata, na podru~ju župe Daruvar. Prva kapelica sv. Antuna Padovanskoga podignuta je u vremenu od 1991. do 1994. u mjestu Doljani.
U sklopu prikaznih darova daruvarska pivovara je uru~ila kardinalu Kuhariđu zlatni kalež s posvetom. I ostala poduzeđa dala su svoj prinos slavlju, kao i svoje priloge za izgradnju kapelice u Vukovlju.