Budi dio naše mreže
Izbornik

Kamp za mlade Đakovačko-osječke nadbiskupije

Đakovo (IKA/TU)

Nadbiskupijski povjerenik za pastoral mladih, vlč. Mario Žigman i Ured za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije uputili su 10. srpnja pismo svim župnicima Đakovačko-osječke nadbiskupije u kojem ih pozivaju da potaknu svoje mlade župljane od 18 do 30 godina života na Kamp za mlade koji se organizira u Račinovcima od 20. do 23. kolovoza 2020. Broj je ograničen na prvih 30 mladih koji se prijave.

Ured za pastoral mladih naše nadbiskupije ove godine realizirat će svoj novi projekt: Kamp za mlade namijenjen mladima od 18. do 30. godine života. Zamisao Ureda za mlade jest da tijekom ljeta na jednom mjestu okupi mlade koji će provesti nekoliko dana u zajedničkoj molitvi, društveno korisnom radu, katehezama, euharistijskom slavlju i klanjanju, kako bi vrijeme rada i školovanja/studiranja koje slijedi nakon ljetnih praznika započeli obogaćeni novim korisnim iskustvima. S mladima će u Kampu biti i članovi Povjerenstva za pastoral mladih (Odbor za organizaciju Kampa). U Odboru su i mladi svećenici koji će im biti na raspolaganju za vrijeme trajanja Kampa za osobni razgovor i ispovijed, te će s njima sudjelovati u svim dnevnim zadatcima.

Kamp je organiziran u Račinovcima u danima od 20. do 23. kolovoza. Mladi će se za sudjelovanje moći prijaviti putem online prijava od 15. srpnja do 15. kolovoza. Broj prijava je ograničen na 30. Detalje o prijavama kao i ostalim informacijama vezanim uz Kamp, mladi će moći naći na društvenim mrežama Ureda za pastoral mladih: Facebook, Instagram i Youtube. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 100 kn a pokriva troškove radnog materijala i obroka. Predviđeno je da mladi budu smješteni u šatorima i vrećama za spavanje, za što će se pobrinuti sami organizatori.

Ured za pastoral mladih pratiti će situaciju s koronavirusom i voditi brigu oko trenutne situacije. Ukoliko ne popuste mjere i preporuke Stožera za civilnu zaštitu, bit ćemo primorani otkazati održavanje Kampa, o čemu ćemo mlade na vrijeme obavijestiti, navodi se u pismu vlč. Marija Žigmana, nadbiskupijskog povjerenika za pastoral mladih

Formular za online prijavu koju je potrebno popuniti nalazi se na slijedećoj poveznici.