Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Bozanić čestitao blagdan Pesaha

Zagreb (IKA)

Prigodom blagdana Pesaha, zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić uputio je čestitke predsjedniku Koordinacije Židovskih općina u RH, rabinu Židovske općine Zagreb, kao i rabinu Židovske vjerske zajednice Bet Israel u Hrvatskoj dr. Kotelu Da Donu, i svim vjernicima.

Prigodom blagdana Pesaha, zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić uputio je čestitku predsjedniku Koordinacije Židovskih općina u Republici Hrvatskoj prof. dr. Ognjenu Krausu:

„Srdačne čestitke za Pesah upućujem Vama i svim članovima Koordinacije Židovskih općina u Republici Hrvatskoj, te molim Boga da njegujući odnose poštovanja i zajedništva u hrvatskom društvu budemo graditelji bolje budućnosti”.

Kardinal Bozanić uputio je čestitku i rabinu Židovske općine Zagreb Lucianu Moši Preleviću, kao i rabinu Židovske vjerske zajednice Bet Israel u Hrvatskoj dr. Kotelu Da Donu, i svim vjernicima istaknuvši:

„Vama i svim članovima Vaše zajednice upućujem srdačnu čestitku prigodom blagdana Pesaha. Slaveći Pesah, u zahvalnosti za Božje zahvate u povijesti izraelskoga naroda, neka i današnji židovski vjernici čuju Božju ohrabrujuću riječ: ‘Ne bojte se!’ (Izl 14, 13), koju je Gospodin izrekao svome narodu na usta Mojsijeva.

Molimo da svjetlo što ga je dobri Bog utisnuo u svako ljudsko biće otvori naša srca Njegovu djelovanju da bismo kao vjernici bili graditelji uzajamnog poštovanja i solidarnosti, dijaloga i zajedništva u hrvatskom društvu”, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Ključne riječi:
Bozanić Pesah