Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal i gradonačelnik o suradnji između Grada Zagreba i Zagrebačke nadbiskupije

Zagreb (IKA)

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u četvrtak 21. studenoga u Nadbiskupskom duhovnom stolu u Zagrebu sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Susretu su uz gradonačelnika prisustvovali zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić, predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban, pročelnica Gradskog Ureda za kulturu Milana Vuković Runjić, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld te poseban viši savjetnik gradonačelnika Stipo Zeba.

Uz kardinala susretu su prisustvovali generalni vikar Zagrebačke nadbiskupije i zamjenik predsjednika Povjerenstva Zagrebačke nadbiskupije za odnose s Gradom Zagrebom mons. Tomislav Subotičanec, župnik župe sv. Blaža i dekan Gornjogradskoga dekanata mons. Zlatko Koren, kanonik i predsjednik Odbora za obnovu katedrale mons. Ivan Hren te Danijela Rupčić.

Na susretu se razgovaralo o suradnji između grada Zagreba i Zagrebačke nadbiskupije na različitim područjima djelovanja, a osobito na području socijalnih programa za dobro građana i vjernika.

Dotaknuta je i tema obnove zagrebačke katedrale. Istaknuta je važnost katedrale u turističkoj ponudi Grada Zagreba, osobito u kontekstu projekta „Advent u Zagrebu“ koji svake godine postaje sve prepoznatljiviji, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

 

Ključne riječi:
Bandić Bozanić