Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Puljić predvodio duhovnu obnovu za političare

Zagreb (IKA)

Vrhbosanski nadbiskup i metropolit kardinal Vinko Puljić uputio je poziv svim katolicima djelatnicima u sudskoj, zakonodavnoj i izvršnoj vlasti te općenito u društveno-političkom životu na korizmenu duhovnu obnovu upriličenu 26. ožujka.

Kardinalovu poticaju odazvali su se hrvatski dužnosnici sa svih razina vlasti, predvođeni liderom najjače hrvatske stranke, HDZ BiH Draganom Čovićem te državnom ministricom obrane Marinom Pendeš i predsjednikom Federacije Marinkom Čavarom. Neki od  njih iskoristili su prigodu i u sarajevskoj katedrali Srca Isusova pristupili sakramentu ispovijedi, nakon koje je euharistijsko slavlje predvodio i propovijedao kardinal Puljić, prenosi nedjelja.ba.

Govoreći o značenju duhovne obnove, osobito za one koji obnašaju značajne društvene funkcije u aktualnim društvenim okolnostima, vrhbosanski nadbiskup je nazočne pozvao da se katolički priprave na slavlje Uskrsa, najveće katoličke svetkovine.

Nakon mise u katedrali, korizmena duhovna obnova nastavljena je u dvorani Svećeničkog doma Vrhbosanske nadbiskupije, a prigodno predavanjem “Kako oblikovati etičko društvo?” održao je rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta dr. Željko Tanjić.

 

„Biti političar, na bilo kojoj razini odgovoran, je poziv pun izazova koje nije lako nositi. Budući da sam rodom iz ove biskupije, pratim što se događa u Bosni i Hercegovini i želim vam odati priznanje za sve što činite za opstanak Hrvata u BiH i dobrobit svih ostalih naroda u ovoj zemlji”, istaknuo je na predavanju rektor Tanjić.

Predavanje je moderirao mons. Luka Tunjić.