Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Yeom Soo-jung: Pozvani smo biti prvi graditelji mira

Seul (IKA)

Seulski nadbiskup kardinal Andrew Yeom Soo-jung u božićnoj poruci potiče na molitvu za mir na Korejskom poluotoku.

Riječ mir u našem je životu ove godine bila najvažnija tema. Tko su oni koji prvi odgovaraju na ljudsku želju za mirom, prema Božjem planu, ukorijenjeni u ljubavi i pravdi? Mi, kršćani, pozvani smo biti prvi graditelji mira u ovome svijetu, poručio je kardinal Yeom Soo-jung u božićnoj poruci, prenosi Vatican News pisanje agencije Fides. Kao što papa Franjo uvijek naglašava, za beskonačno opraštanje i bezuvjetan suživot trebamo na umu imati milosrđe. Prije svega, trebali bismo početi molitvom.

Istinski mir je Božji dar koji možemo primiti samo kad ga tražimo u molitvi. Stoga nastavimo moliti za mir na Korejskom poluotoku, poziva kardinal Yeom Soo-jung.

Prisjetio se događaja koji su tijekom ove godine vodili pomirenju na Korejskom poluotoku, te zahvalio papi Franji što je u svakom kritičnom trenutku molio za mir na tom području. Prisjećajući se otajstva utjelovljenja i Božje ljubavi prema čovječanstvu, vidljive u muci Krista, Sina Božjega, koji je postao čovjekom da bi svima dao spasenje, kardinal Yeom je blagoslovio braću i sestre u Sjevernoj Koreji.

Nadam se da Božić može biti nova nada i svjetlo braći i sestrama u Sjevernoj Koreji, da im može donijeti veliku utjehu u teškoćama koje proživljavaju, zaključio je seulski nadbiskup.

Ključne riječi:
božićna poruka kardinal Seul