Budi dio naše mreže
Izbornik

Katehetska zimska škola

Zagreb (IKA)

Katehetska zimska škola za vjeroučiteljice i vjeroučitelje u osnovnim školama o temi „Božja objava u Knjizi stvorenja. Vjeronauk u školi i odgoj za očuvanje stvorenog“ održat će se 3. i 4. siječnja u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu i OŠ Miroslav Krleže. Organizatori su Nacionalni katehetski ured HBK i Agencija za odgoj i obrazovanje.

Škola počinje u petak 3. siječnja u 9 sati. Nakon molitve, pozdravnih govora i uvoda u rad škole dr. vlč. Đurica Pardon održat će predavanje „Sve je po njemu i za njega stvoreno“ (Kol 1,16), potom će dr. Mihael Prović održati izlaganje „Ekološko pitanje kao odgojno-obrazovna potreba“. Popodne će biti pedagoške radionice u skupinama.

U subotu 4. siječnja u 8.30 sati bit će euharistijsko slavlje, slijede pedagoške radionice u skupinama.

U podne će primjere dobro prakse naslovljene „Stvarajmo nove navike – ne samo stvari!“ iznijeti Marica Celjak, Đurđica Friš, Darija Belinić i Martina Filipović.

Škola će biti zaključena završnom raspravom i iznošenjem zaključaka.

Radionice su: „Stvarateljska ekologija“ (Nataša Čurčić, Helena Ila Dragičević, Ivana Peček i Tamara Herjavec Habek, Gordana Brkanac Uroda), „Promijeni srce da bi mijenjao stvar. O ekološkom obraćenju konkretno“ (Marija Patrlj i Iva Rimac, Marija Cik, Marta Novak, Ivana Mokri) i „Zelena pedagogija. Da! A zelena teologija? Istraživačko učenje u nastavi vjeronauka“ (Tihana Petković, Ana Volf, Anita Bakovljanec, Ivan Mikulić).

Ključne riječi:
Katehetska zimska škola NKU