Budi dio naše mreže
Izbornik

Kenijski biskupi osudili policijsko nasilje u provođenju mjera protiv pandemije

Nairobi (IKA)

Komisija Pravda i mir Kenijske biskupske konferencije osudila je 29. ožujka nasilje i maltretiranje koje, prema pisanju mjesnih medija, provodi policija koja nadzire provođenje mjera protiv širenja zaraze koronavirusom, prenosi Kathpress.  

U nedjelju 29. ožujka brojni su mediji javljali kako je na jednoj nadzornoj točki u Mombasi policija za vrijeme zabrane kretanja od 19 do 5 sati čak upotrijebila suzavac, a mnogi građani koji nisu imali važeće propusnice su pretučeni. U okrugu Meru trojica policajaca napala su novinara koji je snimao gužvu na jednoj tržnici. To je nedopustivo, poručili su biskupi. Policijske postupke osudile su i brojne udruge za ljudska prava.

Kenijski biskupi pozvali su Vladu da se s obzirom na napetu situaciju bolje organizira. Poštovanje ljudskih prava, pristup pravosuđu i vladavina prava, kako ih propisuje naš Ustav, odlučujući su u borbi protiv ove pandemije, ističu nadalje biskupi u priopćenju, dodajući da se snage reda u osiguranju policijskoga sata moraju držati zakona.

 

 

Ključne riječi:
kenijski biskupi policija