Budi dio naše mreže
Izbornik

Kolumbijska Crkva maratonom solidarnosti kreće u akciju

Bogota (IKA)

Pod geslom „Vjera znači djelovati” nadbiskupija glavnoga kolumbijskoga grada Bogote pokreće 6. i 7. kolovoza kampanju solidarnosti s ciljem konkretnih mjera pomoći najsiromašnijima, prenosi Vatican News.

Svima je poznato da slumovi okružuju gotovo sve latinskoameričke glavne gradove, no konkretna pomoć najslabijim društvenim skupinama čin je koji znači više od lijepih riječi, poručuje se na mrežnoj stranci Bogotske nadbiskupije i poziva vjernike na akciju i sudjelovanje u prvom dobrotvornom maratonu kojim se želi „dotaći srca Kolumbijaca” i potaknuti na prikupljanje novca za socijalni, pastoralni i odgojni rad kojim će se pomoći više od tri milijuna ljudi.

U priopćenju se nadalje podsjeća da Crkva različitim mrežama pomaže 24.000 obitelji, 27.000 migranata i prognanika, 2500 žena, 26.000 djece i mladih kao i 77.000 odraslih. Izvjesno je da je zdravstvena kriza jedan od glavnih čimbenika jačanja nejednakosti među građanima Bogote, osobito među najugroženijima. U suočavanju s tim izazovima Bogotska nadbiskupija prisutna je u različitim gradskim četvrtima, osobito onima gdje je siromaštvo najizraženije.

Bogotski nadbiskup Luis José Rueda, novi predsjednik Kolumbijske biskupske konferencije, uputio je poruku nade i milosrđa osobito onima koji su najteže pogođeni pandemijom. Bogotska nadbiskupija kampanjom želi sakupiti milijardu pesosa – oko 221.00 eura za najpotrebitije. Među njima su u prvom redu djeca i mladi bez škole i obitelji na rubu gladi. Ostalo je namijenjeno projektima zdravstvenoga sustava, borbi protiv nezaposlenosti, stanovanju i migrantima.