Budi dio naše mreže
Izbornik

Korizmeni susret redovnica i šibenskog biskupa Rogića

Šibenik (IKA)

Korizmeni susret redovnica i šibenskog biskupa Tomislava Rogića održan je u nedjelju 3. ožujka u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Šibeniku.

U prvom dijelu susreta biskup je redovnicama približio ulomak iz Matejevog evanđelja koji govori o Isusovoj smrti na križu.

Prije toga objasnio je pojam saveza sa Gospodinom kroz ulomke iz Starog zavjeta. “U Matejevom izvještaju o muci u središtu je rečenica: ‘Od šeste ure nasta tama po svoj zemlji – do ure devete’. Paralela sa ovom rečenicom nalazi se u Knjizi izlaska gdje se govori o deset zala koja su pogodila Egipćane, a koja su uvjerila faraona da pusti Izraelce u obećanu zemlju. U Knjizi izlaska deveto zlo je tama , a deseto je smrt prvorođenaca. Na kalvariji je poruka da po smrti Božjeg prvorođenca čovjek je oslobođen tame i otvoren mu je put u obećanu zemlju, a to je vječni život sa Bogom”, poručio je biskup Tomislav Rogić šibenskim redovnicama.

Susret je zaključen molitvom Večernje u kapeli svetog Martina, a nakon toga uslijedilo je prigodno druženje biskupa i redovnica.