Budi dio naše mreže
Izbornik

Korizmeni susret štovatelja Gospe čudotvorne medaljice

Štivica (IKA)

U Štivici je u nedjelju 10. ožujka održan korizmeni susret štovatelja Gospe čudotvorne medaljice te župe. Marijina sestra Cecilija Firić pripremila je predavanje o obraćenju.

Bitni uvjet za obraćenje je skrušeno srce, kajanje za grijehe, koje uključuje promjenu u životu kršćanina. Korizma je pravo vrijeme za duhovnu obnovu i promjenu života, rekla je. Isus je rekao: „Ja sam put, istina i život“, podsjetila je i pozvala štovatelje u Štivici neka hrabro hode za Isusom. I male i velike žrtve ulaze u Božji plan spasenja. Važno je slijediti poziv na pokoru, otvoriti se milosti obraćenja, očistiti dušu i srce od grijeha, slijediti kreposti i ići putem svetosti na koju smo svi pozvani, zaključila je.

Štovatelji su zatim izmolili Vječnu devetnicu, a štivički župnik Josip Vračarić slavio je misu i na kraju zahvalio s. Ceciliji Firić na izlaganju i lijepom susretu.

Štovatelji Gospe čudotvorne medaljice u Štivici od prvog službenog susreta, održanog u veljači 2017. godine, svake nedjelje prije mise mole Vječnu devetnicu.