Budi dio naše mreže
Izbornik

Korizmeno izdanje revije „Svjetlo riječi“

Sarajevo (IKA)

Iz tiska je izašao novi broj revije „Svjetlo riječi“ za ožujak pod naslovom „Obraćenje i vjera. Pođi za mnom!”

Obraćenje je temeljiti, korjeniti i potpuni zaokret u životu čovjeka. To je promjena mentaliteta, stava prema Bogu, prema čovjeku, prema životu – prema svemu. Upravo o ovome piše fra Lovro Gavran koji kaže kako uvijek trebamo paziti da ne skrenemo s pravoga puta te bdjeti da ne zastranimo i opet se ne izgubimo. Ostali suradnici također su se osvrnuli na korizmeno vrijeme uz naglasak na vjeru i obraćenje srca.

Doktor Tomislav Sunić najvećim suvremenim izazovom za vjeru smatra rast novih religija – religije vječite mladosti, religije blagostanja, multikulturalizma i transrodnosti te vjere u kraj povijesti.

Boris Havel donosi tekst u kojemu piše kako ovo ipak nisu najteža vremena za vjeru nego su pred kršćane donijela nove izazove i drukčiju prijetnju, potkrepljujući to činjenicama iz prošlosti.

Ta dva članka nadopunjuje i tekst don Josipa Mužića – krivovjerje u Crkvi u kojemu se osvrće na Sinodalni put njemačke Crkve.

Fra Ante Vučković piše o obraćenju talijanskog književnika, Erria de Luca, kojemu je Sveto pismo bilo hrana za život. O obraćenju, životnim borbama i sportskim uspjesima pričala je i Blanka Vlašić u razgovoru s fra Vjekom Eduardom Tomićem.

„Svjetlo riječi“ donosi i članke o marijanskom svetištu Gospe od Guadalupe fra Damira Pavića i franjevačkom samotištu Carceri o kojemu piše fra Danijel Nikolić. Mjesta su to u kojima su mnogi doživjeli svoje obraćenje i rast u vjeri.

Ključne riječi:
Svjetlo riječi