Budi dio naše mreže
Izbornik

Križnim putem započelo obilježavanje Dana dubrovačkih branitelja

Dubrovnik (IKA)

Križnim putem, koji se molio padinama Srđa, i odavanjem počasti svim poginulim braniteljima i civilima Domovinskog rata u četvrtak 5. prosinca počelo je dvodnevno obilježavanje Dana dubrovačkih branitelja.

Križni put je predvodio policijski kapelan fra Ivo Kramar zajedno s braniteljima, obiteljima i prijateljima poginulih te predstavnicima Hrvatske vojske. Podno kamenog križa na Srđu policijski kapelan se sudionicima molitve obratio prigodnim riječima, prenosi Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.

Na križnom putu sudjelovao je i Zdrug katoličkih skauta „Sv. Vlaho“ u svojim uniformama, Dubrovački trombunjeri, predstavnici Grada, Županije i drugih institucija. Sudjelovali su i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković te vojnici Hrvatske vojske.

Križnim putem na Srđu počelo obilježavanje Dana dubrovačkih branitelja / Foto: MORH / M. Čobanović

Počast poginulima odana je tijekom dana polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen-obilježja na više mjesta u Dubrovniku i raznim drugim prigodnim programima.

U poslijepodnevnim satima na Dan dubrovačkih branitelja svečano će biti otvorena Ulica generala Janka Bobetka uz svečani mimohod postrojbi iz Domovinskog rata. Mise za poginule služit će se u Sustjepanu te u dubrovačkoj katedrali.

Križnim putem na Srđu počelo obilježavanje Dana dubrovačkih branitelja / Foto: MORH / M. Čobanović