Budi dio naše mreže
Izbornik

Listić “Upoznajmo majku M. Amadeju”

Đakovo (IKA)

Milosrdne sestre sv. Križa u Đakovu, 26. studenoga 2020., otvorile su Jubilejsku godinu o spomenu 50. obljetnice smrti blagopokojne majke M. Amadeje Pavlović koja će trajati do 26. studenoga 2021.

U želji da tijekom Jubilejske godine hrvatskomu narodu približe lik, život i krjeposti blagopokojne majke M. Amadeje, svaki mjesec, uz 26. dan u mjesecu, tiskat će listić posvećen majci M. Amadeji.

„Mi, sestre, i toliki koji su poznavali majku M. Amadeju, svjedočimo o svetosti njezina života i o herojskim krjepostima koje su je resile u vodstvu Provincije u vrijeme ratnih i poratnih godina, a osobito u spašavanju židovske djevojčice Zdenke Grünbaum, koja je nakon više godina svojim iskazima istaknula i osvijetlila lik majke M. Amadeje Pavlović, te joj je 2009. godine od Države Izrael udijeljeno odličje Pravednice među narodima“, poručuju Milosrdne sestre Sv. Križa i pozivaju: „Svi koji se osjećaju potaknutima da se u svojim potrebama preporuče Gospodinu po zagovoru majke M. Amadeje, moći će svoje nakane upisati na mrežnoj stranici: https://sestre-sv-kriza.hr/majka-amadeja-karolinapavlovic/ ili u knjigu, koja će od 26. studenoga biti uz njezinu sliku u samostanskoj crkvi u Đakovu.“ Svakoga 26. u mjesecu slavit će se misa na sve zapisane i poslane nakane koje biti uključene u molitvu vjernika.