Budi dio naše mreže
Izbornik

Ljetni dvobroj Veritasa

Zagreb (IKA)

Objavljen je ljetni dvobroj Veritasa, za srpanj i kolovoz 2019. godine

U rubrici Pisma čitatelja Ruža iz Klanjca postavlja pitanje vezano uz Porcijunkulski oprost, a fra Matija Antun Mandić nam daje icrpan odgovor kako dobiti potpuni oprost i koji su njegovi uvjeti. Naglašava da iskoristimo ovu prekrasnu priliku da zadobijemo oprost od vremenitih kazni, za sebe ili duše u čistilištu, i tako napravimo još jedan korak naprijed prema vječnom zajedništvu s Gospodinom.
Lipanjsko „Veritasovo“ hodočašće u Padovu privuklo je hodočasnike svih dobnih skupina. Za mnoge je to bila i priprema za Antunovo. Stoga Tanja Maleš u rubrici Antunove stranice donosi dojmove i svjedočanstvo obitelji Arapović. Da je ovo godina sv. Antuna Padovanskog može nam posvjedočiti i Ansambl Kolbe koji je zaokružio sezonu svojeg hit mjuzikla „Svetac svega svijeta“ sa 36 izvedbi, 11 gostovanja, 7000 prijeđenih km. Samo im je nebo granica, a svoje evangelizacijsko poslanje nastavljaju i dalje. Ovu godinu je obilježio i novi proizvod naših franjevaca – pivo „S.ANTO“. Kako je nastalo i gdje ide dobit od prodaje piva pročitajte u novom broju Veritasa – glasnika sv. Antuna Padovanskog.


Erik Matejak donosi osvrt na prvi Antunovski hod mladih. Kako je započeo, tekao i završio put mladih, koje je milosti Gospodin izlio na hodočansike i svjedočanstva koja su ispričana pročitajte u novom broju.

U Zagrebačkom parku Maksimir početkom lipnja održan je prvi „fit katolik“. Projekt je to Makarana, apsolventa na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Josipa Vučka. Da katolik može biti fit tijelom, a pritom i duhom pročitajte u Temi broja novog Veritasa – glasnika sv. Antuna Padovanskoga koju donosi Ester Simon.

Nepoznatu povijest Franciszeka Gajowniczeka, logoraša kojeg je svojom žrtvom od bunkera gladi spasio sv. Maksimilijan Kolbe, otkriva nam rijetki živ svjedok i kućni prijatelj Gajowniczekovih, fra James McCurry, provincijal američke provincije franjevaca konventualaca Gospe od Anđela. Ovaj intervju o životu i djelovanju, borbama i žrtvi može se pročitati ekskluzivno u časopisu Veritas.

Ljetni mjeseci daju vidjeti i više nego želimo pa čak i na mjestima gdje to ne očekujemo. Ne možemo pobjeći od stvarnosti u kojoj živimo, ali je možemo i moramo postati svjesni te je polako mijenjati. Riječi su to fra Josipa Ivanovića koji u rubrici Zaboravljeni simboli progovara i naglasak stavlja na izbor ruha za euharistijsko slavlje.

Rubrika Duhovnost poduzetništva koju piše dr. sc. Vladimir Grebenar postavlja pitanje što je to i koja je naša poslovna misija? U suštini svi smo pozvani vršiti volju Oca nebeskoga. Donosi se odgovor kako slijediti Kristov primjer i koje su smjernice za uspjeh.

Preporučuje se knjiga „Čovječe, što si bez svojih identiteta?“ koju je napisao fra Stanko Duje Mijić.

List donosi i niz drugih, kvalitetnih članaka, a tradicionalno, na pretposljednjoj stranici, list donosi nove epizode Fratarskih zanovijetanja koje u prepoznatljivom duhovitom stilu progovaraju o aktualnim društvenim temama.

Ključne riječi:
Ljetni dvobroj Veritasa