Budi dio naše mreže
Izbornik

Ljetni oratorij – kamp za djecu

Zagreb (IKA)

Centar za djecu i mlade Oratorij Dominik Savio pri župi Duha Svetoga na zagrebačkom Jarunu već tradicionalno održava ljetni kamp za djecu pod nazivom Ljetni oratorij, u trajanju od 23. lipnja do 5. srpnja.

Na Ljetnom oratoriju ove godine sudjeluje 300 djece osnovnoškolske dobi (3.-8. razred), a u organizaciju su uključeni salezijanski svećenici s brojnim mladim volonterima koji se kroz animiranje i posluživanje trude omogućiti djeci sadržajne i zabavne ljetne praznike.

Program je na rasporedu svakoga dana od ponedjeljka do petka od 10 do 17 sati, a sastoji se od brojnih igara i edukativnih radionica, kao što su dramska, plesna i kreativna, te od različitih izleta: u Tuheljske toplice, Plitvice i nekoliko sportskih klubova.

To nije jedina salezijanska zajednica u Hrvatskoj koja organizira Ljetni oratorij: U Zagrebu sličan program može se pronaći i na Knežiji, u Rudešu i Podsusedu, te u ostalim dijelovima salezijanske provincije: Rijeci, Splitu, Zadru i Žepču, a svakoga ljeta prisutni su i u brojnim slavonskim župama gdje također organiziraju Ljetni oratorij.

Ključne riječi:
Ljetni oratorij salezijanci