Budi dio naše mreže
Izbornik

"Ljeto s Isusom" - Duhovno-katehetski susreti za osobe s invaliditetom i njihove obitelji

Varaždin (IKA)

Povjerenstvo za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije i ove godine organizira program pod nazivom "Ljeto s Isusom" u želji da osobe s invaliditetom i njihovi prijatelji zajedno rastu u otkrivanju duhovnoga blaga koje nose u sebi.

Kroz mjesece lipanj i srpanj ponuđeno je pet susreta duhovno-katehetske naravi prožeti pjesmom, radionicama i druženjem, a svaki susret završit će euharistijskim slavljem. Susret će voditi članovi Povjerenstva, a na susrete su pozvani svi ljudi dobre volje svih dobnih skupina.

Prema preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, na susretima će se pridržavati svih važećih epidemioloških mjera. Stoga, primarno će se susreti odvijati na otvorenom u dvorištu Caritasovog centra (Bombellesova cesta 15, Varaždin). U slučaju kiše, susret će se održati u prostorijama blagovaonice Caritasovog centra. Također, bit će potrebno najaviti svoj dolazak na svaki susret dan prije predviđenog termina na broj telefona 091 933 5950 ili mail pastoral-osi@biskupija-varazdinska.hr.

Iz povjerenstva mole da se na susrete ne prijavljuju osobe koje su razvile simptome bolesti COVID-19 (povišena tjelesna temperatura, kašalj, otežano disanje, bolovi u mišićima…).

Termini održavanja susreta u Caritasovom centru su:
srijeda 23. lipnja. od 16 do 19 sati
petak 2. srpnja od 16 do 19 sati
petak 9. srpnja od 16 do 19 sati
petak 23. srpnja od 16 do 19 sati
petak 30. srpnja od 16 do 19 sati

Svaki susret imat će jednaku strukturu, ali različitu temu:
16 – 16.30 sati okupljanje i „vremenska prognoza” – neformalni razgovor
16.30 – 18 sati katehetski dio susreta prožet katehezom, radionicom, pjesmom
18 – 18.20 sati kratki odmor
18.20 – 19 sati misa i završetak susreta