Budi dio naše mreže
Izbornik

LJUBLJANSKI NADBISKUP RODE POSJETIO KARDINALA KUHARIĆA

Zagreb (IKA )

Zagreb, 2. 7. 1997. (IKA) - Ljubljanski nadbiskup Franc Rode posjetio je u utorak, 1. srpnja zagrebačkog nadbiskupa kardinala Franju Kuharića u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu. To je prvi posjet nadbiskupa Rodea Zagrebu i kardinalu Kuhariću od kada je, ov

Zagreb, 2. 7. 1997. (IKA) – Ljubljanski nadbiskup Franc Rode posjetio je u utorak, 1. srpnja zagrebačkog nadbiskupa kardinala Franju Kuharića u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu. To je prvi posjet nadbiskupa Rodea Zagrebu i kardinalu Kuhariću od kada je, ove godine, imenovan ljubljanskim nadbiskupom. Prilikom susreta ljubljanski je nadbiskup izrazio zahvalnost kardinalu Kuharić glede sudjelovanja na njegovu biskupskome posvećenju u Ljubljani. Nadbiskup Rode je istaknuo da njegov današnji posjet treba produbiti i utvrditi veze između Crkava u Sloveniji i Hrvatskoj, kao i veze između dvaju naroda.
“Vi ste naš najbliži brat. Neka se to bratstvo izražava dobrim odnosima, koji se očituju u međusobnome poštivanju i dubokoj simpatiji u zajedničkome prijateljstvu”, istaknuo je ljubljanski nadbiskup. Kardinal Kuharić zahvalio je na pozdravu, te je prigodnim riječima istaknuo povezanost Crkve u Hrvata s Crkvom u Sloveniji, kao i slovenskim narodom. Nadalje, dvojica nadbiskupa razgovarali su o trenutnim problemima, kao i daljnjim oblicima suradnje.