Budi dio naše mreže
Izbornik

Marija fest – Molve 2020.

Molve (IKA)

Tradicionalni Marijanski hodočasnički dan mladih Varaždinske biskupije Marija fest – Molve održan je u nedjelju 18. listopada u Župi Uznesenja BDM u Molvama. Organizatori susreta i ove su godine bili Nacionalni centar Udruge Vojske Bezgrešne, Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije i Župa Molve.

Ovogodišnji Marija fest odvijao se na temu ,,Ojunači se”. S obzirom na epidemiološku situaciju susret je održan na drukčiji i nov način. Na susretu su se okupili mladi iz Čakovca, Varaždina, Koprivnice, Novigrada, Virja, Đurđevca, Pitomače i Molva. Svi koji su željeli sudjelovati, a nisu mogli zbog mjera Stožera civilne zaštite mogli su sudjelovati u susretu preko izravnog prijenosa na facebook stranici Mladih varaždinske biskupije.

Susret je započeo katehezom u župnoj crkvi. Katehezu je pripremio i održao vjeroučitelj Saša Josip Milec. Nakon kateheze bila je mogućnost za sakrament pomirenja. Misu je zatim predslavio povjerenik za mlade Varaždinske biskupije vlč. Tihomir Kosec a koncelebrirao župnik o. Zdravko Tuba.

Slijedilo je euharistijsko klanjanje s posebnom molitvom za okupljene mlade i sve koji su preko suvremenih sredstava komunikacije pratili susret. U današnjem vremenu straha i nesigurnosti, pred Isusom prisutnim u Presvetom Oltarskom Sakramentu, molili su za život u pouzdanju i predanju Bogu kojemu najsigurnije dolazimo po predanju Mariji, našoj Majci i zagovornici. Pjevanje na misi, uz glazbenu pratnju, predvodio je Zbor mladih Varaždinske biskupije.

 

 

 

 

Ključne riječi:
Marija fest – Molve