Budi dio naše mreže
Izbornik

MINISTAR MLAKAR POSJETIO HRVATSKI KATOLIEKI CENTAR U JOHANNESBURGU

Johanesbourg (IKA )

Johanesbourg, 8. 7. 1996. (IKA) - Hrvatski katolieki centar u Johannesburgu posjetio je 7. srpnja mistar uprave u Vladi RH Davorin Mlakar. Za vrijeme kratkog boravka u Centru, ministar Mlakar je izrazio radost i ugodno iznena?enje vidjevši novu i lijepo

Johanesbourg, 8. 7. 1996. (IKA) – Hrvatski katolieki centar u Johannesburgu posjetio je 7. srpnja mistar uprave u Vladi RH Davorin Mlakar. Za vrijeme kratkog boravka u Centru, ministar Mlakar je izrazio radost i ugodno iznena?enje vidjevši novu i lijepo ure?enu hrvatsku crkvu sv. Jeronima na jugu Afrike. Rekao je kako je to još jedan dokaz radišnosti hrvatskih iseljenika, ali i njihova prepoznavanja vjeenih vrijednosti, ma gdje god se oni nalazili.
Hrvatska crkva sv. Jeronima prošlog je mjeseca sakupljenim darovima i trudom hrvatskih iseljenika obojena, te su postavljene nove klupe, koje je napravio Ilija Franiea iz Welkoma, doznajemo od hrvatskog misionara fra Karmela Ivice Streiaa. Osim fra Ivice, u tom hrvatskom Centru pastoralno skrbe, za nevelik broj hrvatskog pueanstva, na cijelom podrueju te afrieke zemlje i o. Veselko Grubišia i o. Marijan Zloveeera.