Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa za čitače Župe sv. Nikole biskupa u Krapini

Krapina (IKA)

Uoči Cvjetnice, u subotu 23. ožujka slavljena je misa za čitače u Župi sv. Nikole biskupa u Krapini, objavljeno je na stranici Zagrebačke nadbiskupije.

Prvo organizirano okupljanje liturgijskih čitača župe Krapina održano je tijekom duhovne obnove koja u Mariji Bistrici 20. ožujka 2004. godine.

Uz tadašnjeg župnika vlč. Josipa Bana, okupljanju čitača veliki doprinos dala je časna sestra Blažena Hokman, redovnica Milosrdnih sestara sv. Križa koje djeluju u Krapini, a koja i nakon dvadeset godina aktivno djeluje u župnim aktivnostima. Sestra Blažena je ovom prigodom proslavila i 60 godina redovništva.

Misno slavlje predvodio je župnik vlč. Davor Štuljan koji je u propovijedi naglasio važnost čitača u župi te im je zahvalio za sav dosadašnji trud i zalaganje i spremnost za prenošenje Božje riječi župnoj zajednici.

Na svečanom misnom slavlju okupilo se pedesetak bivših i sadašnjih članova župne zajednice koji su otvorenog srca pozvali i druge župljane da se pridruže zajednici čitača.

Po završetku misnog slavlja članovi zajednice čitača okupili su se u podrumu župnog dvora na svečanoj večeri na kojoj su sudjelovali i bivši župnici Župe sv. Nikole biskupa vlč. Josip Ban i preč. Tomica Šestak te fra Franjo Jurinec iz samostana sv. Katarine u Krapini i vlč. Matija Vragović, upravitelj župe u Mihovljanu, rodom iz župe Krapina.