Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa zahvalnica za kraj školske godine

Rijeka (IKA)

U crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rijeci u srijedu 5. lipnja slavljena je misa zahvalnica za kraj školske godine. Euharistijsko slavlje predvodio je don Danijel Dragičević.

Uz učenike i vjeroučitelje, na misi je sudjelovao povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije Josip Pende i predstojnica Katehetskog ureda i Ureda za katoličke škole Riječke nadbiskupija Ksenija Rukavina Kovačević. Na misi je pjevao Djevojački zbor srednje glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova – Rijeka pod vodstvom zborovođe Davora Juretića.

U propovijedi je Dragičević mladima poručio da Gospodin sluša sve njihove molbe i zahvale, ali i nešto poručuje. Današnja čitanja – ona su Riječ Božja upućena nama, a danas nam posebno poručuje da ljubimo jedni druge kao što je On ljubio nas, rekao je don Dragičević.

I dok će neki pomisliti da nas vjera u Krista može sputavati u slobodama, trebamo znati da Isus sve što je činio, činio je da bi imali život u punini radosti. Spremni smo ponekad zbog pohvala i aplauza ‘prodati’ kršćanske vrijednosti, ali to nas neće učiniti sretnima. Imat ćemo kratkotrajno ushićenje, a nakon njega prazninu, upozorio je propovjednik.

Potaknuo je mlade da se zapitaju čime hrane svoju dušu, što slušaju, za čim žude? Ono što Isus nudi nije uvijek najprimamljivije, ali je najbolje za naš život. Bog nam je dao ‘recept’ da bi živjeli u punini, a to je Evanđelje. Ako odstupamo od ‘recepta’, odstupamo i od Boga, poručio je propovjednik. Zaključujući propovijed pozvao je mlade da razmisle o svom odnosu prema bližnjemu, prema sebi samima, ali i prema Bogu. Isus je liječio, ljubio bližnje, nije osuđivao i takav treba biti naš odnos prema bližnjemu. Govoreći o odnosu sa samima sobom, don Dragičević je upozorio ako ne slušamo Božji glas, slijedit ćemo glasove koji nas udaljuju od Boga. Krist nam je pokazao put i ne sili nas da ga slijedimo. Naš odgovor zove se vjera i potrebno je tražiti Gospodina da nas očisti. Razgovaramo li s Bogom, hodamo putem vjere, zaključio je don Dragičević.