Budi dio naše mreže
Izbornik

Misijska nedjelja u Župi bl. Ivana Merza u Španskom

Zagreb (IKA)

Župljani Župe bl. Ivana Merza, okupljeni na župnom zemljištu na križanju Zagrebačke ulice i Zagrebačke avenije gdje od svibnja, u nedostatku župne crkve, slave mise nedjeljom i blagdanom, 18. listopada priključili su se svim vjernicima u obilježavanju Svjetskog dana misija.

Misno slavlje predvodio je nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela RH vlč. Antun Štefan uz koncelebraciju upravitelja župe Marka Čolaka i dr. Josipa Beljana.

Ne početku mise vlč. Štefan pozdravio je i pohvalio župljane kao primjer žive crkve kojoj je katedrala zelena ledina. Istaknuo je da mnogi obilaze crkve i katedrale, posebice one izgrađene u prošlim stoljećima i dive se građevini i umjetničkim djelima u njoj, a zaboravlju na ono najvažnije u crkvi, na svetohranište, na živog Isusa zbog kojeg postoje crkve i sve u njima.

Nadalje je vlč. Štefan usporedio župljane s prvim kršćanima koji također nisu imali svoje crkve, i ohrabrio ih rekavši da su oni živa crkva i da je među njima Isus i Ljubav „jer građevine bez ljudi nisu ništa“. Istaknuo je i da je „misionarima najvažnija naša vjera jer to ih drži i pomaže, dok smo mi tu i molimo i oni će imati sve što trebaju, jer Isus se za sve pobrine“.

Na misi je pjevao obiteljski zbor. Na kraju mise župljani su već tradicionalno pripremili kolače kao zahvalu svima koji su dali svoj prilog za misije.