Budi dio naše mreže
Izbornik

Misijsko bdjenje u Vođincima

Vođinci (IKA)

Uoči Svjetskog dana misija, u subotu 17. listopada u župnoj crkvi Kraljice svete Krunice u Vođincima priređeno je Misijsko bdjenje.

Župnik Ante Šiško zajedno s Misijskom skupinom i ove je godine pozvao sve zainteresirane vjernike na molitveno bdjenje za potrebe Misija i misionara. Ove godine gost je bio iz afričkoga Benina vlč. Leon Sagbohan Noudeviwa, koji je na službi župnog vikara Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji i pastoralni pomoćnik u Župi Bošnjaci.

Molitveno bdjenje počelo je uvodnim pozdravom župnika Šiška, koji je od ove godine i nadbiskupijski povjerenik za misijsku djelatnost Crkve te suradnik Papinskih misijskih djela. Uz pomoć i molitvu mladih vjernika razmatrala se misijska krunica, moleći za Crkvu i misionare na svim kontinentima.

Slijedila je prezentacija vlč. Leona, koji je kroz fotografije i video uratke približio svoju zemlju Benin i posvjedočio o svom svećeničkom zvanju. Bilo je poučno čuti s kojim je sve izazovima bio suočen dolazeći u Hrvatsku. Promišljao je o kršćanskoj radosti, koja je u Africi izražena u liturgijskim slavljima kroz ples i pjesmu. Između ostaloga rekao je da kršćani dolaze na misna slavlja u Benin da bi s izvora koji je Krist Gospodin zahvatili dovoljno radosti za svoju počesto tešku svakodnevnicu.

Župnik je potaknuo okupljene da za potrebe školovanja djece u Beninu daruju dar srca. Te večeri prikupljeno je više od 1000 kuna na tu nakanu i predano vlč. Leonu. On ih je naučio i jednu pjesmu na njegovu materinjem jeziku. Nakon svjedočanstva, slijedilo je kratko molitveno bdjenje pred Presvetim gdje se na razne molitvene nakane molilo i pjevalo. Na kraju bdjenja zajedno se molilo na francuskom, hrvatskom i materinjem jeziku vlč. Leona. Nakon blagoslova druženje je nastavljeno ispred župne crkve, uz palačinke i čaj koje je priredila župna Misijska skupina.