Budi dio naše mreže
Izbornik

Misionar u osječkoj donjogradskoj župnoj crkvi

Osijek (IKA)

Misionar Velimir Tomić posjetio je u nedjelju 7. srpnja osječku donjogradsku župu Preslavnog Imena Marijina, koja već godinama molitveno i financijski potpomaže misiju u Tanzaniji u kojoj on godinama živi i djeluje. Osječkom susretu je prethodio susret svih misionara hrvatskog podrijetla, održan u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji prije nekoliko dana.

Misijska skupina od tridesetak djece pod vodstvom Mandice Grizbaher nekoliko puta godišnje u Tanzaniju šalje sredstva prikupljena od prodaje svojih rukotvorina (za Misijsku nedjelju, Božić i Uskrs) te tijekom korizme sva djeca župe sakupljaju kovanice u kasice, koje na Veliki petak prinesu na Božji grob, da bi zatim sav novac bio proslijeđen potrebitima u Tanzaniji.

Vlč. Tomić je sudjelovao na sve četiri nedjeljne mise te se u svojim propovijedima dotaknuo života u misijskoj postaji, uz nadopunu domaćeg župnika Ivana Jurića koji se prisjetio doživljaja prilikom vlastitog posjeta misionaru u Tanzaniji.

Uz srdačne riječi zahvale na molitvi i materijalnoj pomoći, vlč. Tomić je naglasio da se od njihovih priloga prije nekoliko godina kupio vinkovački crijep za misijsku postaju.