Budi dio naše mreže
Izbornik

Mladi u Novoj Mokošici izveli igrokaz „Uz Božju pomoć – nikad više“

Nova Mokošica (IKA)

U župi Svete Obitelji u Novoj Mokošici krizmanici zajedno s članovima Udruge mladih sv. Ivana Pavla II., izveli su u četvrtak, 7. travnja igrokaz u četiri čina na temu: „Uz Božju pomoć - nikad više!“.

U predstavi su sudjelovali krizmanici i članovi Udruge: Marija Sorić, Marijo Obrovac, Teo Dabelić, Klara Radonić, Ljubica Vlašić, Nika Vidojević, Lara Ljubišić, Mateo Sentić, Luna Žitković i župnik don Marinko Šljivić.

Mladi su pod vodstvom župnika pripremali igrokaz nekoliko mjeseci te su u prepunoj crkvi prenijeli poruku o najvažnijem za jednu obitelj, a to je zajedništvo u čijem temelju uvijek mora biti živi Bog.

Igrokaz je govorio o obitelji koja se susreće s mnogim nedaćama i opasnostima, ali nikad nije odustala od vjere u Boga i nade u njegovu milost. U središtu predstave je lik majke Nike koja odgaja troje djece i bori se s ovisnošću njezina muža Vlaha, alkoholičara. Glavna napetost predstave počinje kada njezin sin Luka upadne u pakao droge i odluči s prijateljima opljačkati mjesnu trgovinu kako bi nabavili novce kojim bi kupili drogu. U predstavi se javljaju i dvije mlađe kćeri, Lukine sestre, koje pogađa cijela obiteljska situacija, a tu su i Lukini prijatelji te razrednica, policajac i svećenik uz kojeg se Luka uspio vratiti na pravi put.

Predstava ima sretan završetak, a glavna nit koja veže sve scene i prizore je majčina ustrajna molitva i istinska vjera da će Bog sve izvesti na dobro kada se u njega pouzdajemo.

Ovom predstavom poslana je jedna snažna poruka svim mladima, ali i roditeljima koji se bore sa sličnim problemima, da se borba protiv ovisnosti o drogi, kao i svih drugih problema, vodi isključivo u obitelji i da je jedino pravo rješenje istinsko zajedništvo koje u svojim temeljima ima vjeru u Boga. Kada se Boga stavi na prvo mjesto, sve ostalo u životu dođe na pravo mjesto, poručili su organizatori.