Budi dio naše mreže
Izbornik

Molitvena potpora Učitelja reda stradalima u potresu

Rim (IKA)

Učitelj dominikanskog reda fr. Gerard Francisco Timoner III. izrazio je svoju blizinu i molitvenu potporu svoj braći, sestrama, članovima Dominikanske obitelji i svima koji su na bilo koji način stradali i ugroženi potresom u Zagrebu.

Nakon razornog potresa koji je u nedjelju jutro 22. ožujka pogodio okolicu Zagreba i sam glavni grad Hrvatske učitelj dominikanskog reda fr. Gerard Francisco Timoner III. javio se provincijalu Hrvatske dominikanske provincije fr. Slavku Sliškoviću kako bi dobio informacije o posljedicama ove prirodne nepogode.

Ujedno je iskazao svoju blizinu i molitvenu potporu svoj braći, sestrama, članovima Dominikanske obitelji i svima koji su na bilo koji način stradali i ugroženi u situaciji kada je opasnost od širenja zaraze koronavirusom dodatno otežana potresom i njegovim posljedicama.

Provincijal Slišković je izvijestio učitelja Reda o situaciji u Zagrebu i Hrvatskoj općenito, a posebice se osvrnuo na manje štete koje je pretrpio samostan Kraljice sv. Krunice u Zagrebu, uz zahvalu Bogu što su sva braća i sestre prošli bez tjelesnih ozljeda. Zahvalio je također fr. Gerardu na potpori i znaku bratske blizine u ovim teškim trenucima kroz koje prolazi hrvatsko društvo i Crkva.