Budi dio naše mreže
Izbornik

Mostar: Obnova privremenih redovničkih zavjeta sestara franjevki

Mostar (IKA)

Na Dan utemeljenja Družbe Školskih sestara franjevki Krista Kralja, u srijedu 13. rujna, tri sestre juniorke s. Damjana Soko, s. Veronika Cvitković i s. Ružica Džolan obnovile su privremene redovničke zavjete u Mostaru, prenosi KTA. 

Euharistijsko slavlje s obredom obnove zavjeta u kapeli provincijskog središta u Mostaru predvodio je gvardijan i župnik Župe sv. Petra i Pavla u Mostaru fra Danko Perutina.

U propovijedi ih je fra Danko potaknuo na posvemašnje predanje Onome od koga dolazi poziv i kome sve i pripada. Kao uzor predanja istaknuo je Blaženu Djevicu Mariju i njezin život kao primjer poniznosti, posluha, jednostavnosti, služenja, velikodušnog pripadanja Bogu i bližnjima.

Nakon propovijedi fra Danko je zazvao Božju pomoć na sestre juniorke. Potom su s. Damjana, s. Veronika i s. Ružica obnovile svoje predanje Gospodinu na još jednu godinu. Njihova je obećanja uime Crkve primila provincijska predstojnica s. Franka Bagarić, u nazočnosti dviju svjedokinja i okupljene zajednice, prenosi KTA.