Budi dio naše mreže
Izbornik

Mostar: Tribina za mlade pod nazivom „Želiš znati kako promijeniti svijet?“

Mostar (IKA)

U katedralnoj dvorani u Mostaru u četvrtak 27. svibnja održana je tribina za mlade u organizaciji pokreta Hrvatske katoličke mladeži hercegovačkih biskupija „Mi ViDiMo“, a gost tribine bio je nagrađivani profesor Dejan Nemčić.

Dejan Nemčić profesor je geografije iz Zagreba koji je dva puta zaredom nagrađen titulom najboljeg profesora na svijetu. Održao je predavanje pod nazivom „Želiš znati kako promijeniti svijet?“. Mlade iz Mostara potaknuo je svojom životnom pričom, govoreći o tome kako je zaslužio ovo priznanje, što ga je na tom putu motiviralo te kojim se vrijednostima vodi kroz život.

Tribinu je animirao zbor mladih Srednje glazbene škole Ivana Plemenitog Zajca iz Mostara, a održana je i moderna predstava dramske sekcije „Mi ViDiMo“ po uzoru na mit o Platonovoj pećini.

Na kraju susreta, studentski kapelan don Branimir Bevanda zahvalio je svima koji su na bilo kakav način sudjelovali i podržali rad ovoga pokreta kroz cijelu akademsku godinu. Istaknuo je da se mladež Mostarsko-duvanjske biskupije uistinu pokrenula te je sve prisutne pozvao na predstavu „Svi me vole samo tata ne“ koja će se održati u utorak 31. svibnja s početkom u 20 sati u katedralnoj dvorani.