Budi dio naše mreže
Izbornik

Na Večeri Marijinih obroka u Zagrebu prikupljene donacije za 106 djece

Zagreb (IKA)

U Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu 1. prosinca Marijini obroci ugostili su više od 100 svojih podupiratelja i volontera.

Program za posjetitelje otvorila je voditeljica Ivana Debeljak i podsjetila kako je nastao pokret Marijinih obroka. Nakon uvodnog govora događaj su glazbeno popratili sopranistica i operna pjevačica Antonella Malis i mlada pjevačka zvijezda Marko Kutlić. Članica Upravnog odbora Renata Planinić izrazila je zahvalnost svim volonterima koji djeluju za Marijine obroke te proglasila volontersku obitelj godine: obitelj Blažanović – proširena Maleš.

Tom prilikom mogle su se vidjeti zanimljive snimke volonterki Marijinih obroka koje su posjetile Benin i svih pet školskih kuhinja u kojima svakodnevno, zahvaljujući velikodušnim donacijama hrvatskih podupiratelja, 3458 djece prima tople obroke.

Kroz kratki video uradak prisutni su pogledali financijsko izvješće koje su pripremili volonteri, a u kojem se uz sve ostale zanimljivosti isticao podatak da su Marijini obroci Hrvatska u 2022. godini imali svega 6,2% ukupnih troškova. Broj kuhinja koji je otvoren zahvaljujući hrvatskim podupirateljima ove godine je čak pet što čini ukupnu brojku do 26 hrvatskih kuhinja u najsiromašnijim zemljama svijeta. Prisjetimo se da su Marijini obroci obećali najmanje 93% svake donacije usmjeriti izravno u humanitarne aktivnosti i ponosni smo da to obećanje održavamo svake godine.

Na kraju Večeri svi su dobili priliku sudjelovati u aukciji doniranih slika poznatih umjetnika te na taj način pridonijeti prikupljanju donacija. Večer Marijinih obroka bila je uistinu uspješna te su prikupljene donacije koje će osigurati topao obrok za čak 106 djece u školskoj kuhinji “Zagreb, Croatia” koja je otvorena zahvaljujući hrvatskim podupirateljima.

U tijeku je i adventska kampanja Marijinih obroka. U božićnoj kupovini u Marijinim obrocima za donaciju mogu se dobiti hoodice, zimske kape, podlošci za jelo, kalendari, božićne čestitke, knjige osnivača te ostali raznovrsni darovi. Marijini obroci pozivaju u svoje infocentre u Ilicu 29 (Zagreb) te u ulicu Petra Krešimira IV. br. 2. (Slavonski Brod) gdje svaki petak i subotu od 19 do 21 sat možete navratiti i kušati kašu, sok od aronije, kolačiće, pogledati kratke filmove, fotografirati se pored bora za uspomenu i doživjeti mnogo slatkih iznenađenja.

Za sve dodatne informacije javiti se na info@marysmeals.hr ili na broj telefona 01 5509 250.

IBAN: HR7923600001102102666, SWIFT: ZABAHR2X

Više o Marijinim obrocima saznajte na https://www.marysmeals.hr/